Aspecifieke lage Rugklachten

Bijna iedereen heeft in zijn leven wel eens klachten over zijn rug. Meestal zijn dit rugklachten zonder belangrijke medische afwijkingen. Dat worden aspecifieke lage rugklachten genoemd.

Vaak gaan deze klachten vanzelf over. Soms is wat hulp daarbij nodig. Bijvoorbeeld van de huisarts of fysiotherapeut.

GC de Rubenshoek heeft het zorgprogramma ASLR (Aspecifieke Lage Rug Klachten) ontwikkeld. Daarin zijn afspraken tussen huisarts en fysiotherapeuten gemaakt over de hulp die geboden wordt. En afspraken over wanneer zij met elkaar overleggen over uw rugklachten.

De huisarts of fysiotherapeut kunnen u b.v. informatie geven over hoe dit soort klachten kunnen ontstaan. Of welke factoren positieve of negatieve invloed kunnen hebben op het herstel. En over de aanpak die bij de meeste mensen effectief blijkt. De fysiotherapeut kan u ook vertellen wat gezonde houdingen en bewegingen zijn voor uw rug.

Soms zijn er problemen die het herstel vertragen of tegenhouden. Dan kunnen ook andere zorgverleners gevraagd worden u te helpen deze problemen aan te pakken.
Werken aan de leefstijl is belangrijk in dit zorgprogramma, de fysiotherapeut kan u adviseren wat de beste manieren zijn om voldoende te (gaan) bewegen.

De huisarts of fysiotherapeut geven graag meer informatie, dus vraag er gerust naar.

 
Top