COPD/Astma

Patiënten met COPD of Astma komen meestal alleen bij een huisarts als zij acute benauwdheidsklachten hebben. De Rubenshoek biedt via het zorgprogramma COPD/astma gestructureerde zorg voor COPD/astma patiënten. Zorgverleners werken in dit zorgprogramma samen om u de beste zorg aan te bieden.

Door regelmatige controle kunnen benauwdheidsklachten positief beïnvloed worden. Toename van de klachten kan op die manier vertraagd of zelfs ook voorkomen worden. Bij elke controle is er aandacht voor verbetering van de leefstijl, de voeding, bewegen en medicijngebruik. U stelt samen met uw vaste hulpverlener voor dit programma uw persoonlijke zorgplan vast met eigen doelen, bijvoorbeeld stoppen met roken of letten op voldoende beweging.

Het zorgprogramma geeft speciale aandacht aan de begeleiding van stoppen met roken. De begeleiding wordt geboden door gecertificeerde praktijkondersteuners. Ook de apotheek is hierbij betrokken.

Als u meer wilt weten over dit zorgprogramma, vraag het dan gerust aan uw huisarts of praktijkondersteuner. Zij geven graag meer informatie.

 
Top