Diabetes Mellitus

Voor mensen met Diabetes Mellitus is het zorgprogramma Diabetes ontwikkeld. In dit zorgprogramma werken zorgverleners samen om de zorg aan diabetes patiënten zo aan te bieden, dat u op tijd gecontroleerd wordt. Daarmee kunnen wij u de beste zorg bieden om de kans op complicaties in de toekomst te verkleinen.

Patiënten met diabetes worden 4 keer per jaar opgeroepen voor controle van bloed en urine. De bloeddruk wordt gemeten, er is aandacht voor voeding, bewegen, niet roken en medicijngebruik. Ook worden voeten en ogen regelmatig gecontroleerd.

In een individueel zorgplan stelt u samen met een vast aanspreekpersoon (meestal de praktijkondersteuner) uw persoonlijke doelen vast. Denk bijvoorbeeld aan 2 kilo afvallen of elke dag op de fiets boodschappen doen. In overleg met u, kan een afspraak gepland worden met een diëtiste. Soms zal de diabetesverpleegkundige u voor extra uitleg verwijzen naar een voorlichtster, die u in uw moedertaal informatie kan geven.

Het zorgprogramma Diabetes wordt georganiseerd binnen de zorggroep ELZHA. Als u meer wilt weten over dit zorgprogramma, vraag het dan gerust aan uw huisarts, praktijkondersteuner of praktijkverpleegkundige. Zij geven graag meer informatie.

 
Top